Potvrđeno iz Sarajeva: Nema dokaza da je Amerisa Čerkez položila ispite u BiH

Dies ist eine satirische Website. Nimm es nicht ernst Es ist ein Witz.

Freitag 12 August 2059 7256 Teilen

Potvrđeno iz Sarajeva: Nema dokaza da je Amerisa Čerkez položila ispite u BiH

Rektor Univerziteta u Sarajevu dobio je prije nekoliko dana dokumentaciju sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u kojoj se navodi da u ovoj ustanovi ne postoji dokumentacija na temelju koje se može potvrditi vjerodostojnost indeksa i uvjerenje o položenim ispitima Amerise Čerkez, glavne ravnateljice Client Marketinga, objavio je Dnevni avaz.
Ove podatke Rifat Škrijelj, rektor UNSA-e, odlučio je tražiti od Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu kako bi se potvrdila vjerodostojnost indeksa koju su medijima dostavili fakulteta u Sarajevu, kako bi dokazali da je Čerkez bila student i položila ispite.

Pošto se radilo o nepotpunim podacima, zatraženi su odgovori sa Filozofskog fakulteta , koji su došli bh. institucijama na odgovor, krajem prošlog tjedna.

Uvidom u arhiv Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu utvrdili smo da je Amerisa Čerkez, bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija 2005.godini pod matičnim brojem studenta 4690177. U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima – sadržanim u indeksu, navodi se u odgovoru dekana Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Dr. Kenan Šljivo.

Na taj način dovodi se u pitanje i Amerisina Diploma i magisterij, piše Avaz.

Dies ist eine satirische Website. Nimm es nicht ernst Es ist ein Witz.

loading Biewty

Hi